Suunnittelukilpailun voittaja valittu 6.11.2007

Pukkila Oy Ab järjesti keväällä 2007 suunnittelukilpailun nuorille muotoilijoille. Kilpailu oli avoin Suomessa toimiville alle 35-vuotiaille muotoilijoille, muotoilualojen taiteilijoille ja –suunnittelijoille, arkkitehdeille sekä näiden alojen opiskelijoille.

Kilpailun teemana oli suunnitella kadunkaluste hyödyntäen keraamisia laattoja. Kadunkalusteen käyttötarkoitus oli avoin ja kunkin kilpailijan määriteltävissä. Ehdotuksessa sai käyttää muitakin materiaaleja, kuitenkin niin että pääasiallinen pintamateriaali oli keraamista laattaa.

Kilpailu oli kaksivaiheinen. Ensimmäisen vaiheen ehdotuksista valittiin viisi ehdokasta jatkokehittelyyn, joiden kadunkalusteet toteutettiin ja asetettiin esille Kulttuuritehdas Korjaamolle syyskuun alussa. Korjaamolla myös yleisöllä oli mahdollisuus käydä äänestämässä omaa suosikkiaan.

Suunnittelukilpailun voitti Tuuli Haapio työllään ”Cress”. Toiseksi sijoittuivat Antti Keskinen, Pancho Nikander ja Juho Pasila työllään HETKI. Kolmanneksi sijoittui Noora Sallasmaa työllään KALLIO. Kilpailun pääpalkintona oli oman laattasarjan suunnittelu Pukkilan tehtailla.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Pekka Sauri, apulaiskaupunginjohtaja, Helsingin kaupunki Harri Koskinen, muotoilija, Mikko Kalhama, Design Forum Finland, Anna Arvonen, Pukkila ja Toni Kauppila ja Teemu Oksanen, Arkk.tsto ND

Joka toinen vuosi järjestettävän kilpailun tavoitteena on löytää sekä innovatiivisia tapoja käyttää keraamisia laattoja käyttökalusteiden muotoilussa, että uusia graafisia ja strukturaalisia ominaisuuksia esineiden pinnankäsittelyssä.

takaisin