Uusi kotimainen Pala-mallisto 25.3.2009

Helorinne & Kallion suunnittelema ja Pukkilan Turussa valmistama Pala-mallisto on palkittu kansainvälisessä red dot design award 2009 -kilpailussa Saksassa.

Pukkilan uusi Pala-mallisto on palkittu kansainvälisesti arvostetulla red dot -palkinnolla kylpyhuonekategoriassa osoituksena korkeatasoisesta ja erottuvasta muotoilusta. Kansainvälisen juryn arviointikriteereitä ovat olleet mm. innovatiivisuus, toiminnallisuus, korkea laatu, kestävyys ja ekologisuus.

Red dot design award on vuonna 1955 perustettu maailman suurin ja kansainvälisesti tunnetuin designkilpailu, johon osallistuu vuosittain yrityksiä ympäri maailman. Kilpailu jakautuu kolmeen osa-alueeseen: tuotesuunnittelu, viestintä ja konseptisuunnittelu. Tänä vuonna tuotesuunnittelukilpailuun osallistui 1400 yritystä 49:sta maasta yhteensä 3300:lla tuotteella. Vain joka kymmenes tuote tai tuotesarja on palkittujen joukossa.

Pala-mallisto

Harri Helorinteen ja Jarkko Kallion suunnittelema kotimainen Pala on modulimittainen seinä- ja lattiaklinkkerimallisto julkiseen tilaan ja kotiin kestäen kovaakin käyttöä. Mallisto muodostuu kolmesta sarjasta: Koodi, Hohto ja Riite.

Pala-malliston palasilla voi luoda voimakkaita ilmeitä, tarinoita ja tunnelmia puhuttelemaan kaikkia aisteja. Kokonaisuus pitää sisällään kaksi eri kokoa (96x196 mm pre-cut ja 196x196 mm), neljä erilaista pintavaihtoehtoa ja yhteensä 14 värivaihtoehtoa, joita yhdistelemällä voi rakentaa uudenlaisia ja näyttäviä lattia- ja seinäkokonaisuuksin mm. hotelleihin ja kylpylöihin.

Koodi on monipuolinen lattia- ja seinäklinkkerisarja pitäen sisällään pehmeää mattamaista sekä voimakasta kohokuviollista pintaa moderniin skandinaaviseen sisustamiseen. Sarja koostuu kahdestatoista ajattomasta väristä valkoisesta mustaan ja neutraaleista voimakkaisiin sävyihin. Koodille on myönnetty julkisen tilan B-liukuestoluokitus.

Hohto hehkuu luonnollisen kauniisti metallin sävyjä kullasta kupariin. Himmeän hohtava pinta on ajaton ja luo ylellisen tunnelman. Kaksi eri kokoa ja kaksi erilaista pintavaihtoehtoa antavat mahdollisuuden yhdistellä sarjan osia keskenään tai Pala-malliston muiden sarjojen kanssa.

Riite on raikas tuulahdus talven tunnelmista. Valo heijastelee kuin vasta jäätyneen veden pinnasta luoden voimakkaita ja vaihtuvia ilmeitä. Riitteen kimalteleva pinta yhdistyy kauniisti Koodin mattapinnan ja värien kanssa sekä luo näyttäviä kokonaisuuksia Hohdon metallipinnan seurassa.


Selaa esitettä

Lue lisää red dot design award 2009 -kilpailusta

takaisin